Zanimljivosti

Pješčana parcela u Dubaiju prodata za 34 miliona dolara

Pješčana parcela u Dubaiju prodata za 34 miliona dolara
Foto: The Lazy Artist Gallery/Pexels | Pješčana parcela u Dubaiju prodata za 34 miliona dolara

Prema istraživanjima tržišta, Dubai je četvrti grad svijeta po prometu nekretnina. Zbog atraktivnog načina života i poslovnog okruženja, postao je lokacija "broj jedan" u svijetu za investicije u nekretnine.

Na ostrvu zaliva Džumejra u Dubaiju, za 34 miliona dolara prodata je pješčana parcela. Prostire se na 24.500 kvadratnih metara, a parcelu je prodao britanski preduzetnik.

Inače, prodata parcela jedna je od 128 koje su se našle u ponudi nekretnina na ovom vještačkom ostrvu. Ostrvo ima oblik morskog konjića, a na njemu se nalazi najluksuzniji hotel na svijetu italijanskog brenda "Bulgari". Na ostrvu se nalaze i marine za jahte najbogatijih, prenosi RTS.

Tokom 2022. godine prodato je nekoliko parcela ljudima koji na ostrvu žele da izgrade privatne vile.

Ostrvo Džumejra je popularna destinacija u ovom dijelu svijeta, na kojem se cijenama nekretnina u posljednjih nekoliko godina trostruko uvećala vrijednost.

"Ostrvo zaliva Džumejra postalo je lokacija broj jedan na tržištu nekretnina i dostupno je samo najbogatim ljudima. Na ostrvu i njegovim plažama vlasnik može da izgradi svoj dom iz snova", istakao je šef agencije za nekretnine Andrej Kumings.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije