Zanimljivosti

Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona

Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona
Foto: Facebook | Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona

Rus koji često putuje avionom skupo je platio pokušaj krijumčarenja svog mačka u putničku kabinu aviona jer je na taj način prekršio propise aviokompanije Aeroflot.

Svjestan činjenice da je njegov Viktor pretežak za prevoz u putničkoj kabini, Mihail Galin je iskoristio manje tešku mačku koja je prošla neophodna mjerenja težine životinja. Mihail i Viktor trebalo je da tele iz Rige u Vladivostok sa sletanjem u Moskvi. Međutim, prema Aeroflotovim pravilima, kućni ljubimci teški preko osam kilograma moraju biti smješteni u dio za prtljag.

Grešku u koracima Mihail je napravio kada je pojedinosti o svojem poduhvatu objavio na Facebooku. Operaciju je nazvao "zamjenom debelog mačka Viktora". Fotografija na njegovom profilu prikazuje Viktora u putničkoj kabini aviona pored čaše s šampanjcem.

On je opisao na koji način je svog ljubimca prokrijumčario u kabinu u prvom dijelu leta. Napisao je da je putovao s Viktorom iz Rige u Vladivostok s presjedanjem u Moskvi. Međutim, kada je u Moskvi pokušao da se ukrca na drugi dio leta, osoblje Aeroflota nije mu dopustilo da Viktora unese u putničku kabinu.

"Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, što je nedopuštena težina za unošenje životinje u kabinu", napisao je Galin.

Ne želeći da dopusti da mu ljubimca prenesu u dio s prtljagom, Galin je odložio let, odlučivši da pronađe sličnu mačku manje težine u Moskvi. To mu je i uspjelo, pa se dan kasnije vratio na aerodrom s "mačkom dvojnikom" koji je prošao test ograničenja težine. Potom ga je vratio vlasnicima na aerodromu pre ukrcaja u avion za Vladivostok.

Međutim, Aeroflotu se nije svidjela Galinova prevara, zbog čega je uprava pokrenula istragu I pronašla snimke bezbjednosnih kamera koji pokazuju zamjenu dviju mačke. Mihail Galin kažnjen je tkao što mu je oduzeto oko 400.000 nagradnih milja koje je prikupio tokom višegodišnjeg letenja Aeroflotom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije