Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona

Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona
Foto: Facebook | Pokušao da prokrijumčari debelog mačka u kabinu aviona
Agencije

Rus koji često putuje avionom skupo je platio pokušaj krijumčarenja svog mačka u putničku kabinu aviona jer je na taj način prekršio propise aviokompanije Aeroflot.

Svjestan činjenice da je njegov Viktor pretežak za prevoz u putničkoj kabini, Mihail Galin je iskoristio manje tešku mačku koja je prošla neophodna mjerenja težine životinja. Mihail i Viktor trebalo je da tele iz Rige u Vladivostok sa sletanjem u Moskvi. Međutim, prema Aeroflotovim pravilima, kućni ljubimci teški preko osam kilograma moraju biti smješteni u dio za prtljag.

Grešku u koracima Mihail je napravio kada je pojedinosti o svojem poduhvatu objavio na Facebooku. Operaciju je nazvao "zamjenom debelog mačka Viktora". Fotografija na njegovom profilu prikazuje Viktora u putničkoj kabini aviona pored čaše s šampanjcem.

On je opisao na koji način je svog ljubimca prokrijumčario u kabinu u prvom dijelu leta. Napisao je da je putovao s Viktorom iz Rige u Vladivostok s presjedanjem u Moskvi. Međutim, kada je u Moskvi pokušao da se ukrca na drugi dio leta, osoblje Aeroflota nije mu dopustilo da Viktora unese u putničku kabinu.

"Vaga je pokazala da je životinja teška deset kilograma, što je nedopuštena težina za unošenje životinje u kabinu", napisao je Galin.

Ne želeći da dopusti da mu ljubimca prenesu u dio s prtljagom, Galin je odložio let, odlučivši da pronađe sličnu mačku manje težine u Moskvi. To mu je i uspjelo, pa se dan kasnije vratio na aerodrom s "mačkom dvojnikom" koji je prošao test ograničenja težine. Potom ga je vratio vlasnicima na aerodromu pre ukrcaja u avion za Vladivostok.

Međutim, Aeroflotu se nije svidjela Galinova prevara, zbog čega je uprava pokrenula istragu I pronašla snimke bezbjednosnih kamera koji pokazuju zamjenu dviju mačke. Mihail Galin kažnjen je tkao što mu je oduzeto oko 400.000 nagradnih milja koje je prikupio tokom višegodišnjeg letenja Aeroflotom.

 

Najčitanije