Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Predstavljena kobasica duga više od dva kilometra i teška 2,5 tone

Predstavljena kobasica duga više od dva kilometra i teška 2,5 tone
Foto: Tanjug/AP | Predstavljena kobasica duga više od dva kilometra i teška 2,5 tone
Srna

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svijetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.

Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji.

DŽinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša.

Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar.

Za kupovinu kobasice - rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posjetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju.

Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu "običnih" turijskih kobasica.

Posjetioci su ispred štanda "Turijska kobasica", čekali i po pola sata da kupe kobasicu po cijeni od 500 dinara /oko četiri evra/ za kilogram.

Takođe gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svijetu.

Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, bijelog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna crijeva.

U Turiji se danas i sutra održava 34. po redu "Turijska kobasicijada", velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije