Zanimljivosti

Psihotest za razbibrigu: Saznajte kako vas drugi vide

Psihotest za razbibrigu: Saznajte kako vas drugi vide
Foto: N.N. | Psihotest za razbibrigu: Saznajte kako vas drugi vide

Način na koji vas ljudi iz okoline doživljavaju često se razlikuje od onoga kakvi ste zaista. Ako želite da saznate kakav utisak ostavljate na druge i šta se krije iza vaše “fasade“, zabavite se i riješite test.

Zamislite sljedeću situaciju:

Saksija sa cvijećem koju ste držali na terasi pala je preko ograde. Vi trčite dole da biste procijenili štetu. Šta vidite?

1. Biljka leži na zemlji čitava, u netaknutoj saksiji.

2. Saksija se razbila, ali izgleda da je biljka preživjela pad.

3. I saksija i biljka su potpuno uništene.

4. Na neki neobjašnjiv način, i biljka i saksija su nestale bez traga.

Tajni život biljke odgovara skrivenoj, dobro čuvanoj strani vaše ličnosti.

1. Ni biljka ni saksija nisu se polomile  - djelujete odlučno i pouzdano i u neprilikama uvijek ostajete hladnokrvni. Ali ispod te čvrste fasade nalazi se osoba kojoj je više stalo da održi takvu predstavu o sebi nego da te osobine zaista sprovede u život.

2. Saksija se razbila, ali izgleda da je biljka preživjela pad - drugima izgledate mirno i staloženo, ali istina je da ne želite da pokažete šta osjećate. Ta potisnuta osjećanja u vama iz dana u dan rastu i nikakva saksija ne može ih vejčno zadržati u sebi.

3. I saksija i biljka su potpuno uništene - djelujete smireno i povučeno, ali taj rođeni posmatrač jednostavno žudi za prilikom da zablista i nađe se u centru pažnje. Vi samo čekate šansu da probijete ljušturu u koju ste se sami zavukli.

4. Saksija s biljkom neobjašnjivo je nestala - lako vam polazi za rukom da zabavljate društvo i zasmijavate sve oko sebe, tako da vas smatraju nezamjenjivim na žurkama i van njih. Ali ispod te spoljašnjosti krije se vaše ozbiljno, čak i stidljivo lice, koje ne želite da pokažete pred drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije