Zanimljivosti

Retrogradni Neptun, od 26.06. istina izlazi na vidjelo

Retrogradni Neptun, od 26.06. istina izlazi na vidjelo
Foto: N.N. | Retrogradni Neptun, od 26.06. istina izlazi na vidjelo

Kako su se Mars i Neptun počeli udaljavati jedan od drugog, tako se slika izoštrava, stvari postaju jasnije, a iluzije se raspršuju. Nesporazumi se raščišćavaju, a istina izlazi na vidjelo.

Potpuno oštru sliku imaćemo kad Mars uđe 28.06. u svoj domicil, u Ovna, znak u kojem se najbolje osjeća. Venera kreće u direktni hod u znaku Blizanaca od 26.06. do 07.08. što će nam donijeti vedro raspoloženje, zabavu i dobre prihode.

Od početka šestog mjeseca bila je na nebu konjunkcija Marsa i Neptuna u Ribama. To je svijet zamagljenih boja, nejasnoća, nesporazuma, krivih tumačenja, ružičastih naočala pa razočarenja. Razdoblje prevara i zavaravanja i krađa. Na fizičkom planu dolazi do iscrpljenosti i umora, jer Neptun razvodnjava fizičku snagu Marsa.

Ipak u svom pozitivnom kontekstu ovaj aspekt može biti vrlo kreativan, daje nadahnuće i umjetničku inspiraciju. Takođe vodi do velikih spiritualnih iskustava i probijanja vela tajni.

22.06. je Neptun okrenuo leđa Marsu, zaustavio se (stacionaran je) i 23.06. krenuo u svoj retrogradni hod. Kako su se Mars i Neptun počeli udaljavati jedan od drugog, tako se slika izoštrava, stvari postaju jasnije, a iluzije se raspršuju. Nesporazumi se raščišćavaju, a istina izlazi na vidjelo. Potpuno oštru sliku imaćemo kad Mars uđe 28.06. u svoj domicil, u Ovna, znak u kojem se najbolje osjeća.

Kako je 23.06. Neptun krenuo u svoj retrogradni hod, u jednom trenutku na nebu imamo situaciju od čak 6 retrogradnih planeta (sve će planete osim Marsa i Urana biti retrogradne, kao i Sunca i Mjeseca koji nikad ne mogu biti retrogradni) pa se nemojte čuditi ako sve zastane i ništa se ne pokrene.

Prva će krenuti Venera ponovno u svoj direktni hod u znaku Blizanaca, 26.06. – 07.08. što će donijeti vedro raspoloženje, zabavu, raznolikost, dobru komunikaciju da razjasnite i iskomunicirate sve što je bilo nejasno prethodnih dana. A donijeće i veće prihode pa možda čak i povrat novaca, dugova i zaostalih plaćanja. Takođe počinje dobar period za kraća putovanja i mobilnost.

(Atma.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije