Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Rijetki predmeti iz Diznilenda uskoro na aukciji

Rijetki predmeti iz Diznilenda uskoro na aukciji
Foto: Ilustracija | Rijetki predmeti iz Diznilenda uskoro na aukciji
Tanjug

Galerija Van Iton u Los Anđelesu priprema se za aukciju više od 1.500 rijetkih predmeta iz Diznilenda i Volt Dizni vorlda, koji datiraju još od osnivanja tematskog parka 50-ih godina.

Majk Van Iton, suvlasnik Van Iton galeris, izjavio je danas da će na aukciji biti ponuđeni predmeti poput originalnog prospekta iz 1953. godine koji je Volt Dizni predstavio finansijerima uoči otvaranja parka na jugu Kalifornije 1955. godine, originalna mapa Diznilenda i drugi predmeti, preneo je Reuters.

Na prodaji će biti i poznati likovi, uključujući animatronske ptice iz Očaravajuće Tiki sobe, bronzana statua Miki Mausa i animatorske lutke "To je mali svijet".

Procjenjuje se da će animatorske ptice biti prodate za između 80.000 i 100.000 dolara, dok bi lutka trebalo da bude prodata za između 15.000 i 20.000 dolara.

Očekuje se, takođe, da će originalno atraktivno vozilo Star Džets biti prodato za između 10.000 do 15.000 dolara, a vodič koji je potpisao Volt Dizni na dan otvaranja negde između 7.000 i 9.000 dolara.

Aukcija Istorija Dizneilenada i Valt Dizni vorlda biće održana u Los Anđelesu tokom dva dana počev od 7. decembra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije