Zanimljivosti

Ruski bokseri pustili u nebo Hristovu ikonu veličine devetospratnice

Ruski bokseri pustili u nebo Hristovu ikonu veličine devetospratnice
Foto: Printscreen YouTube | Ruski bokseri pustili u nebo Hristovu ikonu veličine devetospratnice

Bokserski savez Sverdlovske oblasti pustio je u vazduh balon sa ogromnom ikonom Hrista Pantokratora i molbom "Spasi i sačuvaj"!

Bokserski savez Sverdlovske oblasti u Rusiji organizovao je u Kamensk-Uralskom, drugog dana Vaskrsa, u uslovima pandemije novog virusa korona, neobičnu akciju puštanja u vazduh i leta iznad ovog grada ogromnog banera sa likom Isusa Hrista, prikačenog za balon.

Crtež veličine devetospartnice predstavlja kopiju ikone "Hristosa Pantokratora" ispod koje je ispisano "Sačuvaj i spasi".

Iako je sportistima prvobitna namjera bila da akciju izvedu i najveći hrišćanski praznik vjernicima čestitaju baš na Vaskrs, vremenske prilike im to u nedjelju nisu dozvolile.

Snimak puštanja balona i leta ogromne kopije ikone Hristosa Pantokratora iznad uralskog grada objavio je na svojoj stranici na društvenoj mreži instagram predstavnik Bokserskog saveza Rusije iz Jekaterinburga Mihail Kajgorodov.

Po pisanju Komsomoljske pravde, akcija nije imala dozvolu lokalnih vlasti, ali iz službe za odnose sa javnošću Kamenska Uralskog rečeno je da boksere nemaju zbog čega da kazne.

Podsjećanja radi, početkom ovog meseca patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril prokrstario je Moskvom u automobilu sa ikonom Umiljenje i uz molitvu za spas od epidemije novog virusa korona.

(Ruska reč)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije