Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Saznajte koja planeta vlada vašim horoskopskim znakom

Saznajte koja planeta vlada vašim horoskopskim znakom
Foto: N.N. | Saznajte koja planeta vlada vašim horoskopskim znakom
N.N.

Natalna karta može približno da opiše očekivani fizički izgled osobe. Kako će neko izgledati najbolje će nam opisati podznak natalnog horoskopa (ascendent), cijelo prvo polje, planeta koja vlada ovim dijelom horoskopa, planete u ugaonim kućama, kao i Mjesec.

Jedna od grubljih podjela predstavljena je ovako: ljudi s podznakom u prvoj polovini znaka (od 0 do 15 stepeni) u Djevici, Vagi, Vodoliji, Ovnu, Lavu ili Biku, ili druga polovina u Blizancima, Škorpiji ili Strijelcu, imaju pravilnu konstituciju tijela.

Ascendent (podznak) u Raku, Jarcu, Ribama, Ovnu, Biku ili Lavu (druga polovina znaka), kao i u Blizancima, Škorpiji ili Strijelcu (prva polovina) imaju nepravilan izgled tijela i držanja. Sklonost gojaznosti imaju osobe čiji je podznak u prvih 15 stepeni znaka Ovna, Bika ili Lava, i obrnuto, mršavije su osobe kojima je ascendent u istom znaku, ali od 16. do 30. stepena.

Niže rastom i mršave su osobe sa ascendentom u znaku Blizanaca, Škorpije i Strijelca do 15. stepena, i obrnuto, od 16. do 30. stepena opisuje osobe sa viškom kilograma i upadljivim oblinama.

Na izgled utiče i planeta koja vlada ascendentom (podznakom). U ovom slučaju postoje mnogobrojne kombinacije, jer ta planeta može biti u astrološkom znaku koji bitno mijenja karakteristike. Ipak, ako je planeta u svom punom sjaju, glavne karakteristike su ove:

- Sunce - osoba je upadljiva, privlačna, tamnijeg tena sa narandžastim nijansama, krupnih očiju, upadljive kose (ili je preslaba ili pregusta i tršava), i prodornog glasa.

- Mjesec - osoba može biti krupnije konstitucije, oči su upadljive, podočnjaci naglašeni, lice je okruglo i bijelo, moguće su sitne pjege, širok nos i izdužena brada na kojoj je, često, rupica.

- Merkur - osoba je srednjeg rasta i slabašne fizičke konstitucije. Ima dugačke ekstremitete i prste, sitne oči, nos blago povijen i specifičan glas.

- Venera - tijelo ove osobe je proporcionalno, ali sklono gojenju. Ima bijelu kožu, lijepe oči, pune usne, pravilan nos, pravu kosu i veoma muzikalan glas.

- Mars - daje osobi crveno-bijeli ten sa riđim pjegama na licu. Oči su sitne i pretežno su plave ili svijetlozelene. Zubi su neravni. Čelo ove osobe može biti karakteristično, jer je specifično spojeno s nosom. Glavu drže blago povijenu unaprijed, kao da prijete rogovima.

- Jupiter - tijelo ove osobe je krupno i skladno. Lice je okruglo, sa sitnim crvenim pjegama, oči su krupne i sjajne, a karakteriše ih širok osmijeh i upadljivi zubi.

- Saturn - osoba je visokog rasta i veoma mršava. Njen ten je sivkasto-žut. Oči su sitne i svijetle boje. Korak ove osobe je krupan, ali upadljivo trom.

Visina osobe može da se odredi po astrološkom znaku, koji, pak, govori i o temperamentu:

Kolerici su Ovan, Lav i Strijelac, i oni su pretežno visoki.

Melanholici su Bik, Djevica i Jarac - najčešće su srednjeg rasta

Sangvinici su Blizanci, Vaga i Vodolija, uglavnom su visokog rasta.

Flegmatici su Rak, Škorpija i Ribe, nižeg su rasta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije