Zanimljivosti

Sedmični horoskop od 1. do 7. juna 2020.

Sedmični horoskop od 1. do 7. juna 2020.
Foto: Flickr | Sedmični horoskop od 1. do 7. juna 2020.

U srijedu se Saturn u svom retrogradnom hodu vraća u Jarca. To dvoje u kombinaciji znači da će druga polovina ove godine biti prilično slična prvoj polovini – ali još "zločestija".

Uz Mars u Ovnu veže se nestrpljivost i želja za aktivnošću i izlascima, što otežava sada nužnu promišljenost i poduzimanje potrebnih mjera opreza.

Ovu sedmicu dodatno komplikuje konjunkcija Jupitera i Plutona, koja može potaknuti svojevrsno meditativno povlačenje te donijeti mnogo dubokih, filozofskih kontemplacija, ali i prezahtjevnost te zanemarivanje činjenice da uz slobodu dolazi i odgovornost.

Vikend bi mogao biti zahtjevan i problematičan pa je potrebno to imati na umu te i za sebe i za druge iskazati više saosjećanja i ljubaznosti.

Ovan

Posao: Zbog Marsa u vašem znaku bićete puni radnog elana, ali vas to neće spriječiti da zbog brzopletosti napravite neku grešku. Šarmom ćete izgladiti svaki nesporazum.

Ljubav: Prihvatite poziv za druženje - opustićete se, a možda i upoznati nekoga zanimljivog. Bračni odnosi su napeti, ali pronalazite način kako izići s time na kraj.

Zdravlje: Izbjegavajte jako sunce.

Bik

Posao: Zračićete samopouzdanjem, a način na koji ćete se predstavljati i voditi razgovor ostavljaće snažan dojam na sagovornike. Širićete poslove i bolje zarađivati.

Ljubav: Privlačiće vas osobe koje na život gledaju ozbiljno i mogu ponuditi trajan odnos. Mogli biste sresti nekog iz svoga djetinjstva, škole ili fakulteta.

Zdravlje: Čuvajte osjetljivo grlo.

Blizanci

Posao: Ako ste umjetnik, sportista ili biznismen, Venera u vašem znaku podržava svaki vaš iskorak iz prosječnog. Dajte prostora svojim idejama, iskažite se.

Ljubav: Ljubav će biti u centru pažnje. Samci bi se mogli zaljubiti, otkriti nove kvalitete u osobi za koju su mislili da je već poznaju. Promjene u porodičnom okruženju biće pozitivne.

Zdravlje: U sjajnoj ste formi.

Rak

Posao: Pronađite pravi način da se istaknete. Vaše su kvalitete velike pa ih pokažite. Nemojte biti u sjeni drugih. Planete vam omogućavaju lakše rješavanje zamršenih situacija.

Ljubav: Mogli biste ponovno ljubovati s nekim iz prošlosti. Trudićete se tom odnosu dati čvršće i zdravije temelje, u čemu ćete i uspjeti.

Zdravlje: Skloni ste iscrpljivanju.

Lav

Posao: Ne dopustite da vas rokovi pritisnu jer će to prouzročiti kašnjenje i pogreške u poslovanju. Dobro se koncentrirajte - unatoč zastojima možete mnogo toga postići.

Ljubav: Ljubavne prilike pratiće vas na svakom koraku. Partnerova ljubomora potaknuće vas na veće izljeve nježnosti. Ako ste još slobodni, ne propuštajte priliku za izlazak i zabavu.

Zdravlje: Sve ste bolje.

Djevica

Posao: Intelektualni kapaciteti biće naglašeni pa ćete briljirati u situacijama koje iziskuju rječitost, argumentaciju ili uvjeravanje. Sklopićete korisna poznanstva.

Ljubav: Nešto vas stalno spriječava da uđete u vezu koju priželjkujete. Ne gubite nadu, pričekajte dok druga strana ne preuzme inicijativu.

Zdravlje: Treba vam pošten odmor.

Vaga

Posao: Izbjegavajte burne reakcije jer će vam samo naštetiti. Poslovna će situacija zahtijevati brzo djelovanje, zato ne odgađajte ono što ionako trebate privesti kraju.

Ljubav: Bićete prihvaćeni u svakom društvu. Više ćete se kretati i posjećivati razna kulturna događanja. Živi li vaša simpatija u inozemstvu, mogla bi vam predložiti zajedničko ljetovanje.

Zdravlje: Živite mirnije i smirenije.

Škorpija

Posao: Bićete puni ideja i snalažljivi. Neće vam promaknuti svježe informacije, a pedantnost i analitičnost biće dobrodošli u poslovima vezanim uz knjigovodstvo, financije i slično.

Ljubav: Oni koji su tek ušli u vezu, mnogo će očekivati od druge strane, pri čemu mogu biti i naporni. Nedostajaće vam spontanosti iz straha da ne učinite nešto pogrešno.

Zdravlje: Pazite na mjehur.

Strijelac

Posao: Poslovni život biće naporan. Iscrpljivaće vas loši međuljudski odnosi, ali povoljan Mars dat će vam dovoljno energije i motivacije da se svemu uspješno suprotstavite.

Ljubav: Moraćete imati objektivan uvid i realno procijeniti ljubavne situacije. Previše očekujete od partnera a da toga možda niste ni svjesni, čime ga jako sputavate.

Zdravlje: Zdravije se hranite.

Jarac

Posao: Radićete prekovremeno, ali nećete se žaliti. U takvim ćete aktivnostima nalaziti i zadovoljstvo, ali tijelo će vas ipak upozoravati da mu je potreban odmor.

Ljubav: Zbog poslovnih i drugih obaveza premalo komunicirate s partnerom. Neka ljetovanje i odmor budu vrijeme za nježnost i romantiku. Samci će se zagledati u vrlo uspješnu osobu.

Zdravlje: Obavite pretrage.

Vodolija

Posao: Bićete spremni na isticanje pa ćete se posebno dobro snalaziti u menadžerskim, marketinškim i drugim poslovima koji su povezani s ljudima. Bićete kreativni.

Ljubav: Želite li nekoga osvojiti, pristupite mu bez mnogo glume i izmotavanja jer druga strana nestrpljivo iščekuje vaš prvi potez. Ako ste u vezi, mogli biste planirati brak.

Zdravlje: Puni ste energije.

Ribe

Posao: Poslovne kontakte krasiće skladni odnosi koji će vam pomoći u ostvarenju planova. Isticaćete se među kolegama zahvaljujući odličnim idejama.

Ljubav: Niste u povoljnom razdoblju pa ima dosta napetosti u vezama i brakovima. Ako ste se u nekoga zagledali, zasad nemojte napraviti prvi korak. Radije pričekajte.

Zdravlje: Popuštaju napetosti i stres.

(Story.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije