Zanimljivosti

Seks robot sada može da vas odbije

Seks robot sada može da vas odbije
Foto: Screenshot | Seks robot sada može da vas odbije

Kreator seks robota Samante dokotor Serđi Santos unaprijedio je, na nagovor supruge, svog robota tako da ona sada može da odbije seks, ukoliko nije rasposložena.

Samanta sada može da odbije "naklonost" svog partnera, odnosno "korisnika", ukoliko osjeti da se on prema njoj ponaša neprikladno. 

Novi mod rada, koji je Santos nedavno demonstrirao u Centru za život - naučnom selu u Njukastlu, aktivira senzore ispod kože robota koji mogu da detektuju ako je njen partner agresivan, kao i ako Samanti dosadi partnerovo uporno navaljivanje. 

Ona sada može čak i da kaže "Ne!", ako to želi. 

Samanti je, vjerovatno, drago zbog novog unapređenja, budući da je, kada je prošle godine prvi put predstavljena na sajmu tehnologije završlia "veoma uprljana", navode britanski mediji.

U teoriji, nove mogućnosti koje će imati seks roboti trbalo bi da doprinesu tome da ih njihovi vlasnici tretiraju kao prave žene - sa poštovanjem i sviješću da bi trebalo da traže pristanak. 

Međutim, i tu postoji "caka". Ništa ne sprečava Samantinog partnera da ima odnos sa nepokretnim robotom, budući da ona nema mogućnost da uzvrati na grubost.

Robot, inače, ima pokretne ruke, kukove i lice, kao i mogućnost da zavodljivo šapuće na uvo. Samanta ima četiri različita režima rada: porodični, romantični, seks, kao i ekstra nevaljali mod, piše "Indipendent". 

Još uvijek nije objavljeno kada će se Samanta naći u prodaji, ali se očekuje da će, kada počne masovna proizvodnja, njena cijena biti oko 4.700 dolara.

(B92)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije