Zanimljivosti

Serijski ubica mačaka hara Francuskom

Serijski ubica mačaka hara Francuskom
Serijski ubica mačaka hara Francuskom

Francusko primorje ovih dana je suočeno sa jednom neobičnom pojavom, koju mnogi s pravom nazivaju misterija.

Naime, prema pisanju više francuskih medija, u mjestu San Pjer la Mer više od 200 mačaka je ubijeno samo tokom proteklog mjeseca! Ovo je izazvalo pravu pometnju u ovom idiličnom mjestašcetu jer se svi boje ovog neobičnog serijskog ubice.

Lokalne vlasti su uvjerene da neko namjerno ostavlja otrov i truje lokalne mačke, bilo da je riječ o mačkama kućnim ljubimcima ili lutalicama. Ovo je alarmiralo i vlasti obližnjeg Monpelijea, koje zajedničkim snagama sa lokalnim vlastima nastoje da utvrde šta se zaista dešava u San Pjer la Meru.

Stanovnici već sedmicama prijavljuju nove slučajeve Udruženju za zaštitu životinja, ali zasad pomoći nema. Iz Udruženja su poručili stanovnicima da svoje mačke na puštaju vani.

Prema prijavama građana, ne samo da pronalaze mrtve mačke, već su pronašli i mrtve pacove, zbog čega su sigurni da neko po mjestu ostavlja otrov koji vjerovatno "upakuje" u nešto privlačno za mačke.

"Atmosfera u samom mjestu je veoma napeta, svi su postali mrzovoljni i niko nikome ne vjeruje", kaže jedna mještanka koja se predstavila samo kao Ženvjev. Ona dodaje da je problem daleko veći: "Zapravo, najveći problem je ako djeca slučajno dođu u dodir s otrovom - ne mogu ni pomisliti šta će biti", kaže ona.

Anri Ruja, takođe mještanin San Pjer la Mera, kaže da je broj mrtvih mačaka u porastu iz dana u dan.

"Samo od početka prošle sedmice pronašli smo najmanje 50 mrtvih mačaka, koje su sigurno otrovane", kaže on.

Prema pisanju medija, mačke leže mrtve pored puteva i trotoara, a njih su pokupili iz Udruženja za zaštitu životinja, koji kažu da će autopsija pokazati konačan uzrok smrti mačaka.

(BBC)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije