Zanimljivosti

Šestogodišnja Youtuberka kupila kuću od osam miliona dolara

Šestogodišnja Youtuberka kupila kuću od osam miliona dolara
Foto: Screenshot | Šestogodišnja Youtuberka kupila kuću od osam miliona dolara

Šestogodišnja YouTube zvijezda iz Južne Koreje, koja ima 30 miliona pratilaca na ovom video servisu, kupila je multimilionsko imanje u Seulu.

Malena Boran kupila je petospratnu vilu, vrijednu osam miliona dolara, koja se nalazi u popularnom "Gangnam" naselju. Vilu je kupila kroz "Boram Family" kompaniju, koju su osnovali njeni roditelji.

Boram ima dva popularna YouTube kanala na kojima objavljuje - ocjene o igračkama (13.6 miliona pratilaca) i video blog (17.6 miliona pratilaca).

U jednom od njenih najpopularnijih klipova, koji je pogledalo više od 376 miliona ljudi, Boram pravi nudle, koristeći plastičnu kuhinju za igranje, a onda ih pojede...

Ipak, pojedini sadržaj koji je objavljen na njenim kanalima, podigao je priličnu prašinu u Južnoj Koreji zbog, kako su istakli, "vrijednosti koje promoviše".

Naime, na nekoliko, očigledno namještenih klipova, Boram krade novac iz tatinog novčanika, vozi automobil na pravom putu i slično, pa je organizacije "Save the Children" i prijavila njene snimke policiji.

Sud je naredio roditeljima da moraju na obavezan kurs o sprečavanju nasilja nad djecom... Roditelji su otišli na kurs, a sporni snimci obrisani. 

Inače, dječije zvijezde izuzetno su popularni na YouTubeu, a eksperti navode da je u pitanju ozbiljan biznis.

"YouTuber" koji je najviše zaradio prošle godine je sedmogodišnji Rajan Kaji, američka zvijezda YT kanala Ryan ToysReview. Prošle godine zaradio je oko 22 miliona dolara, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije