Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Silikonske lutke koje izgledaju kao prave bebe

Silikonske lutke koje izgledaju kao prave bebe
Foto: N.N. | Silikonske lutke koje izgledaju kao prave bebe
N.N.

Novi svjetski bizarni hit su silikonske bebe kojom upravljaju minijaturni motori, a počinje da se pokreće sama od sebe jednostavnim pritiskom na leđa.

"Tada se aktiviraju dvije minute disanja i sisanje prsta ili flašice, što se postepeno smanjuje dok ona ne zaspi", objašnjavaju u firmi "Babyclon" koja ih proizvodi i dodaju da se u bebi nalazi mali akumulator koji se puni na struju.

Uz svaku njihovu lutku dolazi sertifikat o autentičnosti i integrisani čip kako bi kupac uvijek mogao da provjeri radi li se o originalu. U ponudi imaju i lutku Avatar koja je identična likovima iz istoimenog filma

Upravo taj model košta vrtoglavih 5850 dolara, što je gotovo 5300 evra.

"Model se zove 'Avatar Asleep' (Avatar spava), a inspirisan je nevjerovatnom i plemenitom Na'vi humanoidnom rasom koja obitava u prekrasnom mjesecu Pandora kao što je prikazano u filmu Avatar", objasnili su u kompaniji "Babyclon".

Modeli koje ne pokreće motor koštaju od oko 875 do 2980 evra.

Nekima su ove lutke fantastične upravo zato što su vrlo realistične, dok drugima djeluju pomalo jezivo.

"Čipovi su integrisani u svaku silikonsku lutku i nalaze se u našoj bazi podataka prije izlaska iz proizvodnje. Na ovaj način uvijek možete da proverite je li vaš "Babyclon" originalan i datum kada je napustio fabriku", kažu u iz ove kompanije.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije