Zanimljivosti

Svađa oko oblika Zemlje: Prijetio prijatelju zbog opklade

Svađa oko oblika Zemlje: Prijetio prijatelju zbog opklade
Foto: Ilustracija | Svađa oko oblika zemlje: Prijetio prijatelju zbog opklade

Kada vam neko zaprijeti da će da vas ubije i to samostrijelom, a još se predstavlja kao vaš prijatelj, to treba da bude i te kako zabrinjavajuće.

Opklada dvojce prijatelja, koji su se kladili da li je Zemlja okrugla ili ravna ploča, umalo je pošla po zlu. Naime, jedan je drugom zaprijetio da će ga ubiti i zbog toga su završili na sudu.

Lui Franc i Džejmi Metju Satrlend tokom večere u jednom gradu na Novom Zelandu svađali su se u vezi toga koji je "pravi oblik Zemljine kugle" i tom prilikom su se kladili u 5.000 funti, koje bi trebalo da dobije onaj koji je u pravu.

Saterlend, koji vjeruje u nauku, smatrao je da je dao dovoljno dobrih argumenata i dokaza da je Zemlja okrugla, pa je očekivao i svoju isplatu. Međutim, kada mu je prijatelj, koji je pobornik brojnih teorija zavjera, pa i one da je Zemlja ravna ploča, rekao da i dalje ne misli da treba da mu isplati novac za opkladu, Saterlend se naljutio.

"Ako ne želiš da mi platiš, uzeću svoj samostrijel i upucaću i tebe i tvog oca (koji je večerao zajedno s njima), spakovaću vas u gepek i niko vas više neće vidjeti", ispričao je Franc na sudu, prenosi "Independent".

Franc, koji je predložio opkladu, na sudu je izjavio je da to uradio u šali, prenosi "Independent".

"Ajde da se kladimo u 5.000 funti da sam upravu da je Zemlja ravna ploča", naveo je Franc u svom svjedočenju.

Oni su se kladili još početkom godine, a Franc je rekao da mu je Saterlend u nekoliko navrata tražio novac, koji je ovaj odbijao da isplati.

"Kada vam neko zaprijeti samostrijelom, onda se dobro zabrinete za svoju bezbjednost", dodao je Franc.

Saterlendov advokt je rekao da je njegov klijent uspio da "preobrati" svog prijatelja i da je Franc kasnije priznao da ga je ubedio da Zemlja nije ravna ploča.

Sudija je odlučio da odbaci sve optužbe, obrazlažući da nema dovoljno dokaza za nastavak suđenja.

Satelrend se izvinio svom prijatelju, prenosi "Otago Daily Times", te se obavezao da više neće insistirati da mu Franc plati za opkladu.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije