Zanimljivosti

Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne "počiste" tanjir

Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne "počiste" tanjir
Foto: Life-Of-Pix/Pixabay | Švajcarski restoran kažnjava goste koji ne "počiste" tanjir

Kako bi spriječio bacanje hrane, indijski restoran "Casanova" u Badenu, kantonu na sjeveru Švajcarske, odlučio je da naplaćuje simboličnu kaznu od pet franaka svim gostima koji ne počiste svoje tanjire.

Vlasnik Salman Ghauri, odrastao je u Indiji gdje veliki dio stanovništva nema dovoljno hrane, te je želio da podsjeti ljude da treba da budu zahvalni što je imaju.

"U Indiji je hrana dragocjena i zato je ne bacamo", rekao je Ghauri, koji u Švicarskoj živi 20 godina, novinarima za Aargauer Zeitung.

U restoranu "Casanova", koji radi po principu "jedi koliko možeš" za 20 evra u vrijeme ručka postavlja se švedski sto tako da gosti mogu izabrati šta će staviti u tanjir. Ali, šta ako im se ne svidi kako je hrana pripremljena? Znači li to da je moraju pojesti na silu da bi izbjegli kaznu?

Kako god bilo, vlasnik je odlučio da stane na kraj pohlepnim gostima koji napune tanjir, probaju hranu, ali pojedu tek toliko da probaju i zatim odlaze po nove porcije.

Većina gostiju koncept koji je uveden prije dvije godine podržava, a Ghauri naglašava kako "Casanova" nije mjesto na kojem se igra s hranom.

(24sedam.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije