Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Sveštenik poziva vjernike: Dođite, ne čekajte da vas neko dovede

Sveštenik poziva vjernike: Dođite, ne čekajte da vas neko dovede
Foto: N.N. | Sveštenik poziva vjernike: Dođite, ne čekajte da vas neko dovede
N.N.

Sveštenik Filip Boaje, poznat po nesvakidašnjim akcijama, pozvao je vjernike svoje parohije u centralnom dijelu Francuske da dolaze na nedjeljnu misu plakatom na kojem piše: "Dođite na misu, ne čekajte da vas neko dovede", sa fotografijom četiri grobara koji u crkvu unose kovčeg.

Plakat je okačio sam sveštenik na ulazna vrata crkve, kako bi privukao vjernike mjesta Sen-Flur u planinskom području Overnja, jer je svjestan da vjernici ne idu nedjeljom na misu kao nekada.

Boaje, koji nije jedan od konzervativnih sveštenika, poziva vjernike na misi da razmišljaju o svijetu i odlasku u crkvu jer smatra da neki idu u crkvu kao u supermarket na kupovinu. "Cilj je da pozovem vjernike da dođu na misu, ali ne kao nešto što postaje navika, kao što je odlazak u supermarket. Neki možda smatraju da je moj poziv neobičan, smiješan i drzak jer ljudi ne govore lako o smrti, a ja mislim sasvim suprotno", rekao je Boaje.

Sveštenik je rekao da je za vjernike smrt postala više društveni nego vjerski događaj i dodao da tom fotografijom poziva vjernike da razmisle šta mogu da učine tokom svog hrišćanskog života.

Boaje je dodao da je njegov poziv urodio plodom jer su vjernici počeli da idu na misu, neki su pomalo šokirani, neki radoznali, ali je rekao da je važno da dolaze.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije