Zanimljivosti

Tražio da ga sahrane uz pjesmu Zorice Brunclik

Tražio da ga sahrane uz pjesmu Zorice Brunclik
Foto: Pixabay/Printscreen YouTube | Tražio da ga sahrane uz pjesmu Zorice Brunclik

Vremešni stanovnik hrvatskog mjjesta Strizivojne I.J, testamentom je tražio od svoje troje djece da ga na onaj svijet isprate veselo, uz živu muziku i hitove narodnjaka, s tim da prvo mora biti izveden stari hit Zorice Brunclik - "Otkopčano jeleče".

Iako je među negovim nasljednicima bilo negodovanja da se na takav način oproste od oca i službeno im je ukazano na želju pokojnika. Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije korona virusa i strogih mjera, koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu porodicu.

Kako piše Glas Slavonije, Strizivojčanin je tada sahranjen na mjesnom groblju prema važećim pravilima, a vesela daća održana je naknadno, u Đakovu, u poznatom restoranu. Prema želji pokojnika, uz porodicu, rodbinu i prijatelje, na daću su došli i svirači čija je obaveza bila da izvedu deset narodnjačkih pjesama koje je pokojnik volio, a što su oni i učinili.

Tokom neobične daće prošetao je i službenik koji je morao da se uvjeri održava li se oproštaj kakav je pokojnik testamentom zatražio. Greške nije bilo - svirači, narodnjaci i dobro raspoloženje bili su tu, piše Glas Slavonije.

Meštani Strizivojna za svog preminuloga mještanina imaju samo lijepe rječi - bio je dobar čovjek i dobar domaćin koji je svakoga dobro ugostio ićem i pićem. Radio je u Njemačkoj i tamo zaradio penziju.

"On je radio, radio, radio. Bio je vrlo korektan, dobar čovjek", kaže jedan Strizivojčanin.

Inače, ovo nije prvi, ovako bizarni skup na daći.

Kako piše Glas Slavonije prije petnaestak godina vremešna sugrađanka je još za života sama priredila sopstvenu daću koju je organizovala do zadnjeg detalja prema sopstvenom ukusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije