Zanimljivosti

Vatrogasci ugasili požar i ostavili vrlo neobičnu poruku vlasniku

Vatrogasci ugasili požar i ostavili vrlo neobičnu poruku vlasniku
Foto: Facebook | Vatrogasci ugasili požar i ostavili vrlo neobičnu poruku vlasniku

Australijanac Pol Sikfi podijelio je na društvenim mrežama poruku vatrogasaca koji su njegovu kuću spasili od požara, a potom se izvinili jer su popili mlijeko iz njegovog frižidera.

Sikfi se vratio u svoj dom u Novom Južnom Velsu, pa je tamo zatekao poruku lokalnih vatrogasaca: "Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da spasimo vašu kuću. P.S. Dugujemo vam mlijeko", pisalo je u poruci.

Australija se već danima bori s požarima u kojima su do sada stradale tri osobe, a izgorjelo je 150 kuća.

Sikfi je poruku pronašao u kuhinji. U njoj se vatrogasci izvinjavaju što od vatre nisu uspjeli da spasu i dio pored kuće, ali Australijanac kaže da bolju poruku nije dobio još "od jutra nakon vjenčanja".

Fotografiju poruke podijelile su stotine ljudi, a stigla je i do vatrogasca koji ju je napisao. "Drago mi je što je poruka stigla do vas", napisao je Kejl Hardie Porter na Facebooku.

"Sklonili smo se u vašu kuću i tamo ugledali frižider", dodao je i izvinjavao se za "užasan rukopis" uz objašnjenje da je bilo "kasno i da se ništa nije vidjelo".

"Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da napravimo nešto pozitivno u tako strašnim uslovima", napisao je Hardi Porter.

Premda je Sikfijeva kuća spasena, u njoj više ne može da se živi, napisao je vlasnik na Facebooku. "Nema struje ni vode. Prljavo je i vjerovatno će sve biti puno dima još nedjelju dana", napisao je.

U Novom Južnom Velsu živi šest miliona ljudi. Vlasti upozoravaju da bi okolnosti mogle da se pogoršaju jer temperatura u nekim djelovima dostiže i više od 37 stepeni Celzijusa. Zbog požara je zatvoreno više od 600 škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije