Zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Zaplijenjene pse prodaju na aukciji

Zaplijenjene pse prodaju na aukciji
Foto: Pixabay | Zaplijenjene pse prodaju na aukciji
Tanjug

Psi sa pedigreom koji su zaplijenjeni u Ukrajini na osnovu sudskog naloga zbog neplaćenih računa svojih vlasnika, biće prodati na onlajn aukciji, što je izazvalo brojne kritike.

Mnogi su mislili da je u pitanju šala kada su dva psa postavljena na aukciju na državnom sajtu za konfiskovanu robu, ali je uskoro postalo jasno da se to zaista dešava.

Kako prenosi BBC, jedna pas još nije prodat, a za drugog se javio potencijalni kupac.

Početna cijena za ovčara je 44 evra, dok je za drugog psa u pitanju manja suma.

Pažnu javnosti na ovaj događaj skrenuo je opozicioni poslanik Mijailo Volinec, koji je objavio skrin šot dva psa uz komentar da se oni koriste kao čipovi za kockanje.

Mnogi korisnici društvenih mreža su negodovali, a opozicioni poslanik Oleksij Hnčarenko je ukazao na to da izvršitelji ne bi trebalo da plene nedužne pse.

"Zaista moramo da konfiskujemo pse od njihovih vlasnika", izjavio je, međutim, ministar pravde Denis Maljuška za program BBC-ja na ukrajinskom.

"Iako su oduzeti zbog nesolventosti bivših vlasnika, često ispadne najbolje za ljubimce kada imaju loš tretman", objasnio je Maljuška.

Svakodnevni život u Ukrajini je skup, a penzije ne mogu da prate ubrzan rast računa za gas proteklih godina, navodi BBC.

Ranije ove godine, jedan poslanik vladajuće partija izvinio se nakon što je savjetovao ugroženoj penzionerki da proda svog psa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije