SP Qatar 2022.

Zanimljivosti

Zbijaju šale na račun novogodišnje jelke u Njujorku

Zbijaju šale na račun novogodišnje jelke u Njujorku
Foto: Tanjug/AP | Zbijaju šale na račun novogodišnje jelke u Njujorku
Tanjug

Novogodišnja jelka koja se svake godine postavlja isped "Rokfeler centra" u Njujorku, jedna od najpoznatijih na svijetu, ovoga puta nije izazvala uobičajeno oduševljenje.

Iako još uvijek nije okićena, mnogi korisnici društvenih mreža prokomentarisali su njen "oskudan" izgled, dok su neki istakli da je jelka prigodna za obilježavanje 2020. godine, piše BBC.

Smrča visoka 23 metara postavljena je u subotu ispred "Rokfeler centra" u Njujorku.

Jelka bi trebalo da bude okićena u narednim nedjeljama, a svjetla će biti uključena na ceremoniji početkom sljedećeg mjeseca.

Iz kompanije u čijem se vlasništvu nalazi "Rokfeler centar" tvrde da su posebno ponosni na to što se tradicija postavljanja i kićenja jelke i ove godine nastavlja, uprkos pandemiji koja je dovela do otkazivanja mnogih tradicionalnih novogodišnjih proslava u Njujorku.

Uprkos tome što još uvek nisu postavljeni ukrasi, mnogi korisnici društvenih mreža rugali su se njenom izgledu, navodeći da su grane isuviše rijetke, dok su neki ocijenili da je kao takva prigodna za obilježavanje 2020. godine.

Jelka je, kao i svi mi, svašta prošla ove godine, napisao je jedan korisnik Twittera.

Drugi tvrdi da je svestan da je teška godina iza nas, ali da bi jelka trebalo da bude punija.

Neki su istakli da će novogodišnja jelka izgledati drugačije i mnogo ljepše kada se grane isprave i kada se bude okitila.

Novogodišnja jelka ispred "Rokfeler centra" u Njujorku nije jedina na čiji su račun korisnici društvenih mreža pravili šale.

Ove godine na meti se našla jelka u Sinsinatiju, prošle jelka postavljena na Trafalgar skveru u Londonu, a 2017. jelka u Rimu, koju su neki uporedili za četkom za wc šolju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije