Zanimljivosti

Zbog čega plastične korpe za veš imaju rupice

Zbog čega plastične korpe za veš imaju rupice
Foto: Unsplash/Annie Spratt | Zbog čega plastične korpe za veš imaju rupice

Predmet bez kojeg ne možemo da zamislimo obavljanje kućnih poslova poput prostiranja veša, nije slučajno napravljen sa rupicama.

Bilo da perete, ili prostirete veš, bez jednog predmeta ne možete - bez korpe. U njoj ga nosite kada želite da ga stavite u mašinu, potom i čist veš prenosite na putu ka sušilici, ili žici za prostiranje.

Međutim, da li ste se ikada zapitali zašto sve plastične korpe za veš imaju rupice?

Razlog koji stoji iza ove misterije, navodno se krije u praktičnosti. Naime, rupe korpe za veš čine lakšima za nošenje kada su pune odjeće.

Ukoliko se prisjetimo oni starih pletenih korpi za veš, ova pretpostavka ima još više smisla, jer su i one imale prirodne rupe.

Kada su proizvođači počeli da prave jeftinije, plastične alternative, vjerovatno su pokušali da oponašaju stare pletene korpe, dodajući im rupice, pa zbog toga postoji i estetski razlog.

Korpe za prljav veš vjerovatno imaju sličnu svrhu, a i one imaju rupice i zbog ventilacije, jer se u njih ubacuje odjeća koja je mokra i prepuna znoja.

Ipak, ove rupice stvaraju i jedan nedostatak, a to je da se takve korpe ne mogu koristiti uviše svrha - ne možete u njih sipati vodu, niti oprati veš na ruke, a ne možete ih ni napuniti sitnim predmetima i odložiti je, zato što bi sve ispadalo iz rupica.

(Magazin novosti)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije