Zanimljivosti

Želi da promijeni datum rođenja kako bi bio uspješniji na sajtu za upoznavanje

Želi da promijeni datum rođenja kako bi bio uspješniji na sajtu za upoznavanje
Foto: Ilustracija | Želi da promijeni datum rođenja kako bi bio uspješniji na sajtu za upoznavanje

Holanđanin čija je profesija "trener pozitivnosti" pokrenuo je pravnu borbu da mu se zvanično promijeni datum rođenja kako bi imao više šansi na veb sajtu za upoznavanje.

Emil Ratelband (69) želi da mu kao datum rođenja u dokumentima bude upisan 11. mart 1969, umjesto 11. marta 1949. godine. On je uporedio ovo sa promjenom pola. 

"Živimo u vremenu kada možete da promijenite svoje ime i pol. Zašto ne bih mogao da odlučujem o tome koliko sam star?", rekao je Ratelband, prenio je BBC.

Očekuje se da će lokalni sud u Arnhemu donijeti odluku u naredne četiri sedmice.

Zvaničnici su skeptični i smatraju da ne postoji pravni mehanizam koji bi nekome omogućio da promijeni svoj datum rođenja.

Jedan sudija pitao je Ratelbanda šta će biti sa 20 godina života koje želi da izbriše i o kome su se u tom periodu brinuli njegovi roditelji.

On tvrdi da osjeća diskriminaciju zbog svojih godina i da mu taj podatak umanjuje šanse za zapošljavanje, kao i uspjeh na "Tinderu", veb sajtu za upoznavanje.

"Ako imam 69, ograničen sam. Ako imam 49, mogu da kupim novu kuću, vozim drugačiji automobil. Mogu dobijem više posla. Kada na 'Tinderu' kažem da imam 69 godina, ne dobijem odgovor. Ako bih imao 49, sa licem kakvo imam, bio bih u luksuznoj poziciji", rekao je ovaj Holanđanin.

On tvrdi da, prema navodima svojih ljekara, ima tijelo četrdesetpetogodišnjaka, a sebe opisuje kao "mladog boga".

Na Facebooku je objasnio da je donio odluku da se upusti u ovaj proces dok je stajao ispred ogledala, ne zbog straha od starenja, nego da bi iskoristio sve što mu život pruža. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije