Zanimljivosti

Žena sa najdužim trepavicama na svijetu

Žena sa najdužim trepavicama na svijetu
Foto: Ilustracija | Žena sa najdužim trepavicama na svijetu

Reći za Ju Sjiansija da ima duge trepavice, bilo bi ravno potcjenjivanju. I dok prosječna osoba ima trepavice dužine između 0.8 i 1,2 cm, njene trepavice su narasle čak do 12,4 cm!

Ona je ušla u Ginisovu knjigu rekorda (izdanje za 2018) kao žena sa "najdužim trepavicama na svijetu". Iako se prijavilo čak 500 potencijalnih rekordera iz cijelog svijeta, Sjiansija i njene trepavice su bile bez premca. Njene trepavice su toliko dugačke da se spuštaju čak do usana.

I dok su neki mediji izvještavali da je od djetinjstva imala duge trepavice, Sjiansija to demantuje. Naime, do 2013. godine imala je normalne trepavice. Tada se nalazila na čelu jednog multimilionskog investicionog fonda, ali je zbog stresa odlučila da se povuče s te funkcije.

Tada je počela da redovno ide u prirodu i sadi cvijeće. Ona je danas uvjerena da postoji neka veza sa promjenom životnog stila i rasta trepavica, ali još uvijek ne zna kakva je to veza.

Iako mnogi kažu da im tolike trepavice nisu lijepe niti su estetski dodatak, Sjiansija je ponosna na njih;

"Mislim da su duge trepavice predivna stvar, simbolizuju zdravlje i dugovječnost", kaže ona i dodajel;"One su dio o kojem sam oduvijek vodila računa, i tako ću i nastaviti, jer ne želim da ih oštetim", kaže Sjiansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije