Zanimljivosti

Ženi ostavio ventilator da je hladi u paklu

Ženi ostavio ventilator da je hladi u paklu
Foto: Ilustracija | Ženi ostavio ventilator da je hladi u paklu
N.N.

Testament nije nešto čemu bi trebali da se smijemo, ali ponekad neki neobični ili sitničavi zahtjevi koje u njih unose neki ljudi, zaista mogu da izmame osmijeh na lice.

Zanimljivo je pročitati priče i iskustva advokata koji su uključeni u sastavljanje testamenta.

Tako jedan od njih kaže da je u praksi sastavljao testament u kojoj je ogorčeni otac, Amerikanac, zetu ostavio 50 centi, kako bi mogao da kupi konopac da se objesi.

Kćerki nije namijenio ništa od nasljedstva ako se od njega ne razvede.

Jedan Britanac je kćerki ostavio samo jedan peni.

Advokat ML Diakos iz Bafala u Njujorku, sa 36-godišnjim iskustvom, kojeg je jedna starica zamolila da bude izvršitelj njenog testamenta, budući da nema djece i rodbine.

U imovinu je upisala i kašiku za vađenje hrane iz zdjele, čajnik i slično, ali to nije bilo najčudnije. Naime, ispričala je advokatu kako je čitala o nekome ko je umro, pa oživio u grobu i onda se ugušio.

"Insistirala je na tome da joj ljekar nakon smrti probuši srce, kako bi se uvjerio da je mrtva. Ali, tražila je da Izvršilac testamenta svjedoči tome. Nekoliko mjeseci kasnije htjela je da revidira testament, i tada sam odbila da budem izvršilac jer to jednostavno ne bih mogla da učinim", kaže ona.

Klijentkinja je bila jako ljuta, ali kasnije je pronašla novog advokata, koji je, valjda, pristao na uslove.

Jedan muškarac je svojoj bivšoj supruzi ostavio samo ventilator, s porukom da će joj jedino to trebati s obzirom na to gdje će otići kad premine. 

"Sva imovina je bila na njeno ime, pa ne mogu vjerovati da je ugledni advokat sebi dozvolio da nešto tako mrzovoljno stavi u testament", kaže kćerka te žene.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije