Scena

"Plejboj" zečica mozak donirala nauci

"Plejboj" zečica mozak donirala nauci
Foto: Playboy | "Plejboj" zečica mozak donirala nauci

Mozak bivše kečerke i "Plejbojevog" modela Ešli Masaro (39), koja je, navodno, izvršila samoubistvo u svom domu u Njujorku, biće doniran nauci kako bi proučili znakove hronične traumatske encefalopatije (CTE), koja izaziva gubitak pamćenja, konfuziju, agresiju, depresiju i suicidalne misli.

Ešli je tvrdila da je zbog potresa mozga koji je imala u rvanju, pala u depresiju. Zato se 2016. pridružila parničnoj tužbi protiv kompanije WWE, čija je zvijezda bila, optužujući ih da kriju rizike od povreda za koje se zna da uzrokuju neurološka oštećenja. Tužba je odbačena u septembru 2018, ali je u toku žalbeni postupak.

"Osim fizičkih povreda dobijenih u ringu i moje bitke sa zavisnošću, jer je WWE koristila narkotike kako bi povrijeđeni kečeri mogli da nastupaju, patim od depresije (za koju uzimam lijekove), migrene i kratkotrajnog gubitka pamćenja", izjavila je Ešli 2017.

"Ove probleme pripisujem povredama nastalim dok sam radila za WWE, a posebno udarcima u glavu koji su se stalno ponavljali u ringu, a nisu bili pravilno dijagnostikovani ili liječeni", rekla je Ešli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije