Žuta hronika

Pratite nas na Google news

Rasta zbog droge neće u zatvor ako otkrije dilera

Rasta zbog droge neće u zatvor ako otkrije dilera
Foto: N.N. | Rasta zbog droge neće u zatvor ako otkrije dilera
Tanjug

BEOGRAD - Pjevač Stefan Ðurić Rasta tereti se za krivično djelo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu.

On je lane u oktobru zajedno sa B.L. bio uhapšen pošto je kod njih pronađena izvjesna količnina skanka i kokaina.

Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je sprovelo istragu protiv Ðurića i B.L, precizirala je za Tanjug da se u ovom predmetu Viši sud oglasio nenadležnim, te da je predmet dostavljen na nadležnost Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog krivičnog djela neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1 Krivičnog zakonika.

Viši sud se oglasio nenadležnim za postupanje pošto mu je tužilaštvo podnijelo optužni predlog protiv Ðurića za (lakše) krivično djelo, koje spada u nadležnost osnovnog suda.

Iz Ðurićeve odbrane potvrdili su Tanjugu da se neće žaliti na odluku Višeg suda, jer je ona u njihovu korist, a sagledaće i mogućnost za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela sa tužilaštvom, kojim bi se izbjeglo suđenje.

Za krivično djelo nedozvoljeno držanje opojnih droga zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Zakon predviđa i mogućnost oslobođenja od kazne, ukoliko učinilac otkrije od koga nabavlja drogu.

Ðurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a posljednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom roku.

Protiv Ðurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo - nedozovljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat vještačenja, koje je vjerovatno opredijelilo odluku o krivičnom delu za koje je optužen.

Ðurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije