Gadgets

3 načina kako da uklonite ogrebotine s ekrana mobilnog telefona

3 načina kako da uklonite ogrebotine s ekrana mobilnog telefona
Foto: Pixabay | 3 načina kako da uklonite ogrebotine s ekrana mobilnog telefona

Danas ne bismo mogli da zamislimo život i obavljanje svakodnevnih obaveza bez pametnih telefona, tableta ili drugih uređaja koji imaju ekran osjetljiv na dodir.

 

Kako ih koristimo svakodnevno, gotovo je nemoguće da se ekran ne ogrebe, jer dolazi u dodir sa brojnim drugim predmetima poput ključeva, olovaka, privjezaka kao i nakita, ili ako nam smart uređaj ispadne iz ruke.

Ukoliko ste ekran ogrebali malo dublje, pripremite se na zamjenu cijelog displeja, ili jednostavno naučite da živite s tim "ožiljkom", ali ako je ekran zadobio samo površinske ogrebotine, onda ih možete sanirati sami, kod kuće.

Za početak, važno je da isključite mobilni telefon, ili drugi uređaj, dok sanirate ogrebotine, i nikako ga nemojte u tim trenucima držati na punjaču.

Prvi trik - Pasta za zube

Poznato je da pasta za zube može ispolirati razne predmete u kući, pa tako i ekran mobilnog telefona. Istisnite malo paste za zube, kao veličine zrna graška, na mekanu mikrofiber krpu i nježnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko sitnih ogrebotina.

Ukoliko su ogrebotine i dalje vidljive, ponovite postupak još jednom.

Kad ste završili poliranje, potrebno je da ekran prebrišete vlažnom krpom ili peškirićem, kako biste uklonili višak paste.

Takođe, u ovu svrhu možete koristiti i polir pastu za automobile. Mekom krpom na displej telefona utrljajte je kružnim pokretima, i prebrišite ekran.

Drugi trik - Soda bikarbona

Za ogrebotine na displeju možete koristiti i sodu bikarbonu. Pomiješajte sodu i vodu u razmjeri dvije trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Potom miješajte dok se ne formira gusta pasta.

Mekom krpom malo dobijene smjese nanesite na displej telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak sode skinite vlažnom krpom i ispolirajte displej.

Treći trik - Puder za bebe

Žene puder za bebe često koriste kao šampon za suvo pranje, ili u procesu šminkanja, a ovaj kozmetički preparat pokazao se dobro kada su u pitanju i ogrebotine na displeju.

Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali u nježnijem smislu. Napravite smjesu, utrljajte u ogrebotine, i potom uklonite ostatke.

(kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije