Gadgets

Android 15 dobija veoma korisnu funkciju koju iPhone već ima

Android 15 dobija veoma korisnu funkciju koju iPhone već ima
Foto: Pixabay | Android 15 dobija veoma korisnu funkciju koju iPhone već ima

Ako imate aplikacije koje ne koristite, značiće vam nova funkcija na kojoj Google radi.

Jedna od funkcija, koje iOS ima, omogućava korisnicima da odlože ili arhiviraju aplikacije. Ovo je korisno ako imate apliakcije koje više ne koristite, a ne želite da ih u potpunosti obrišete sa uređaja. Takođe oslobađa prostor na telefonu.

Google ima sličnu funkciju, ali sa dolaskom Androida 15, mogla bi da stigne funkcija ručnog arhiviranja aplikacija.

Google Play Store trenutno ima funkciju koja automatski arhivira aplikacije koje ne koristite često. problem kod ove funkcije je da se oslanja na činjenicu da korisnik sve svoje aplikacije preuzima sa Play Store-a.

Ova opcija nije dostupna korisnicima koji često koriste aplikacije sa strane. Pored toga, korisnici ne mogu da izaberu koje aplikacije se arhiviraju a koje ne.

Izveštaj sajta Android Authority otkriva da Google radi na tome da opciju arhiviranja omogući na nivou kompletnog operativnog sistema.

To znači da, ukoliko preuzmete aplikaciju sa Play Store-a ili iz eksternog izvora, imaćete opciju da je arhivirate ukoliko želite da oslobodite prostor na svom telefonu.

Iako nema zvanične najave ili datuma objave pomenute funkcije, ona bi mogla da postane dio Android 15 verzije operativnog sistema, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije