Gadgets

Aplikacija Telegram preuzeta više od milijardu puta

Aplikacija Telegram preuzeta više od milijardu puta
Foto: Ilustracija | Aplikacija Telegram preuzet više od milijardu puta
N.N.

Aplikacija sa sjedištem u Dubaiju, koja je lansirana krajem 2013. godine, premašila je taj broj prije par dana, a kao njeno najveće tržište ispostavila se Indija.

To je drugo najveće svjetsko tržište internet korisnika, na kojem se nalazi približno 22 odsto ukupnih instalacija Telegrama, saopštila je privatna kompanija Sensor Tower koja se bavi istraživanjem aplikacija.

"Indiju prate Rusija i Indonezija, koje predstavljaju oko 10 odsto i 8 odsto svih instalacija. Instalacije aplikacije ubrzale su se 2021. godine, dostigavši oko 214,7 miliona instaliranja u prvoj polovini 2021. godine, što je 61 odsto više u odnosu na prošlu godinu u odnosu na 133 miliona u prvoj polovini 2020. godine", dodaje se.

Vrijedi napomenuti da se broj instaliranja ne poklapa sa aktivnom korisničkom bazom aplikacije.

Na primjer, početkom ove godine Telegram je imao oko 500 miliona mjesečno aktivnih korisnika. Ali porast preuzimanja, koji se poklapa sa lošim postupanjem WhatsAppa u prenošenju svojih politika privatnosti na njegovu ogromnu bazu korisnika, ipak sugeriše da je Telegram u posljednjim kvartalima dobio dodatnu pažnju.

Telegram, koji je ranije ove godine prikupio više od milijardu dolara, petnaesta je aplikacija u svijetu koja je preuzeta milijardu ili više puta.

Druge aplikacije na listi uključuju WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, Spotify i Netflix.

Mobilne istraživačke kompanije ne prate instaliranje većine Google aplikacija koje su unaprijed instalirane na Android uređajima.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije