Gadgets

App Store upozorava na nepravilnu upotrebu emodžija

App Store upozorava na nepravilnu upotrebu emodžija
Foto: Ilustracija | App Store upozorava na nepravilnu upotrebu emodžija

Apple djeluje brzo kada su emoji u pitanju. U posljednje vrijeme su upozoravali developere mnogih popularnih aplikacija da ispravno koriste emoji-e, jer bi u suprotnom njihove aplikacije uskoro mogle da budu izbačene sa App Store-a, piše "iMagazin".

Nema izuzetaka, svi su upozoreni da koriste emoji-e onako kako bi trebalo da se koriste. Sljedeći put neće biti upozoreni, već će dobiti zabranu na App Store-u, što bi takođe moglo da utiče i na korisnike druge Facebook-ove usluge za slanje poruka, WhatsApp.

Šta Apple podrazumijeva kao nepravilno korišćenje emoji-a? Emojipedia tvrdi da postoji nekoliko načina povrede pravila. Prvenstveno, Apple-u se ne dopada kada developeri koriste karaktere, koji su njihov zaštitni znak, na logotipima, dugmićima i naljepnicama ili u tekstualnim poljima u kojima fabrička tastatura ne može da se koristi. Zbog toga, njihova upotreba nije dozvoljena ni u obavještenjima.

Kršenje tog pravila bi moglo da rezultuje ne samo uklanjanjem aplikacije sa App Store-a, već i time da ne dopusti developerima učitavanje njihovih proizvoda. Ozbiljniji prestup je kada developer koristi Apple-ove emoji-e na Android-u ili drugim platformama. Prethodno spomenute aplikacije su to radile, ali nakon upozorenja, odmah su ih promijenile.

Iako ova pravila možda pomalo djeluju smiješno, Apple je uradio ono što je morao kako bi izbjegao još veći problem. Vrijednost emoji-a, kao i animoji-a, sve više raste, čak i ako su svi dostupni na svim uređajima koje pokreće Unicode. Jedina razlika je u tome što njihov izgled zavisi od sistema koji ih pokreće.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije