Gadgets

Apple očekuje uzbudljiva godina: Stižu VR kaciga, novi Mac i iPad uređaji

Apple očekuje uzbudljiva godina: Stižu VR kaciga, novi Mac i iPad uređaji
Foto: Pixabay | Apple očekuje uzbudljiva godina: Stižu VR kaciga, novi Mac i iPad uređaji
N.N.

Apple je tokom 2021. godine predstavio veliki broj novih proizvoda, a još više se očekuje tokom ove godine.

Prošle godine smo od kompanije iz Kupertina imali priliku da vidimo iPad Pro sa M1 čipom, novi iPad mini, novu MacBook Pro liniju, iPhone 13 seriju i druge proizvode.

Tokom 2022. ćemo od kompanije dobiti nekoliko novih proizvoda, uključujući nove Mac Pro laptopove, redizajnirani MacBook Air, VR kacigu, novu iPhone liniju i mnoge druge uređaje.

Prema navodima Marka Gurmana, novinara i analitičara Bloomberga, Apple radi na novim Mac Pro modelima, koji će koristiti M1 Pro i M1 Max čipove. Liniju će činiti manji Mac Pro, sa 40 CPU jezgara i 128 GPU jezgara, Mac Pro sa velikim ekranom i potpuno novi Mac mini.

Izvještaj pominje i "najveći MacBook Air redizajn u istoriji ovog prooizvoda", osvježeni pristupačni MacBook Pro i redizajnirani iPad Pro sa podrškom za bežično punjenje.

Gurman ističe da će Apple objaviti i novi eksterni monitor, koji će se prodavati po upola nižoj cijeni u odnosu na aktuelni Pro Display XDR.

Na kraju, kompanija bi mogla predstaviti svoju prvu kacigu za viretuelnu realnost, koja trenutno nosi kodno ime N301. VR kaciga bi trebalo da podržava i neke AR funkcije i koristiće rOS, kodnog imena Oak.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije