Gadgets

Apple odustao od bežičnog punjača

Apple odustao od bežičnog punjača
Foto: Ilustracija | Apple odustao od bežičnog punjača
N.N.

Kompanija Apple je odlučila da odustane od svog bežičnog punjača AirPower jer bi bilo "teško održati visoke standarde kompanije" za ovaj uređaj, piše TechCrunch.

"Nakon mnogo uloženog truda smo zaključili da AirPower neće zadovoljiti naše visoke standarde te smo odlučili da otkažemo projekat. Izvinjavamo se onima koji su se radovali novom uređaju. Nastavljamo da vjerujemo da je budućnost 'bežična' te smo posvećeni unapređenju iskustva bežične tehnologije", saopšteno je iz Applea.

Punjač AirPower je najavljen tokom eventa održanog u septembru 2017. godine kada je Apple predstavio bežično punjenje kao novu mogućnost koju je donio iPhone X. U to vrijeme je Apple saopšrio da se prodaja punjača očekuje 2018. gdoine, ali nakon toga je uslijedila 18-mjesečna tišina.

Apple je takođe obećao interesantne mogućnosti punjača uključujući punjenje do tri uređaja istovremenu, a to su Apple Watch, AirPod slušalice i iPhone. Ova unikatna tehnologija bi funkcionisala i bez potrebe da korisnik postavi uređaje na određena mjesta na punjaču, a softver za iPhone bi pokazivao trenutno stanje sva tri uređaja odjednom.

Ali, nakon više od 550 dana, jasno je da najavljeni punjač nećemo vidjeti u skorije vrijeme.

(Klix.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije