Gadgets

Apple omogućava da sami popravite svoj iPhone

Apple omogućava da sami popravite svoj iPhone
Foto: Unsplash/Arnel Hasanovic | Apple omogućava da sami popravite svoj iPhone
N.N.

Prošle godine Apple je najavio Self Service Repair program, koji korisnicima omogućava pristup originalnim Apple dijelovima za popravku iPhone uređaja, a program je sada pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vlasnici iPhone uređaja mogu da izaberu i poruče dijelove iz Apple Self Service Repair Storea, a takođe mogu i da pošalju svoje stare dijelove koji će im se uračunati u cijenu.

Tu je i opcija iznajmljivanja alatki po cijeni od 39 dolara nedjeljno, pa korisnici ne moraju da kupuju posebnu opremu za servisiranje svog telefona.

Self Service Repair prodavnica nudi displeje, baterije, zvučnike, kamera module, SIM slotove i Taptic motore, kao i veliki broj rezervnih dijelova.

U program su uključeni telefoni iz iPhone 12 i iPhone 13 serije, kao i iPhone SE 2022.

Apple napominje da je Self Service Repair namijenjen pojedincima koji su iskusni i poznaju kompleksnost popravljanja elektronskih uređaja.

Takođe, kompanija ističe da popravljanje iPhonea dijelovima iz Self Service Repair programa neće poništiti garanciju, mada oštećenja na hardveru koja nastanu tokom procesa popravke neće biti pokrivena.

Apple je istakao i da će se Self Repair program u nekom trenutku proširiti i na Apple Mac uređaje, kao i na dodatne regije kao što je Evropa koja program dobija kasnije tokom ove godine.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije