Gadgets

Apple radi na MacBook Pro laptopu sa OLED ekranom

Apple radi na MacBook Pro laptopu sa OLED ekranom
Foto: N.N. | Apple radi na MacBook Pro laptopu sa OLED ekranom

Najnoviji izvještaj sugeriše da Apple u pripremi ima novi MacBook Pro laptop, koji će koristiti OLED displej. Izvještaj pominje da će ovaj laptop koristitti 16-inčni all-screen displej.

Ranije ove godine, analitičar Ming-Chi Kuo je takođe tvrdio da bi za ovu godinu u pripremi mogao biti 16-inčni MacBook Pro, ali tada nije bilo pomena o implementaciji OLED ekrana, tako da sada imamo svježe informacije.

Iako novi izvještaj ne pominje specifično edge-to-edge displej, ističe se da bi laptop mogao imati istu veličinu kao i 15.6-inčni model, što znači da se očekuje da će ekran pokrivati veću površinu i imaće manje okvire.

Apple MacBookovi već koriste OLED, ali samo za Touch Bar sektor laptopa. Ukoliko se najnoviji izvještaji obistine, ovo bi mogao biti Apple-ov prvi OLED laptop.

Takođe, raniji izveštaji su pominjali da će Samsung biti jedini dobavljač pomenutih displeja, što ne predstavlja iznenađenje jer je južnokorejska kompanija jedan od najvećih proizvođača OLED displej panela u ovom trenutku.

(NN/balkanandroid.com)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije