Gadgets

Apple radi na hibridu iPada i MacBooka sa sklopivim ekranom

Apple radi na hibridu iPada i MacBooka sa sklopivim ekranom
Foto: Tanjug/AP | Apple radi na hibridu iPada i MacBooka sa sklopivim ekranom

Već dugo se priča da će Appleov sklopivi iPhone biti prvi sklopivi uređaj ove tvrtke, ali to možda nije slučaj prema novom izvještaju analitičara Jeffa Pua.

Izvještaj ovog analitičara baca svjetlo na uređaj sa puno većim sklopivim ekranom koji bi mogao biti hibrid iPada i MacBooka. Prema novom izvještaju Jeffa Pua, ovaj sklopivi hibrid krenuće u masovnu proizvodnju krajem 2025. godine, što znači da bismo mogli očekivati njegovo zvanično predstavljanje negdje prije kraja iste godine. Riječ je o uređaju koji će raspolagati velikim sklopivim ekranom od 20,3 inča, zbog čega se vjeruje da se ovdje radi ili o sklopivom MacBook ili hibridnom iPad/MacBook uređaju koji služi kao alternativa originalnim modelima.

Vrijedno je spomenuti da su tvrdnje Jeffa Pua u suprotnosti sa riječima analitičara Ming-Chi Kuoa, koji je poznat po curenju informacija vezanih uz Apple. Kuo kaže da će sklopivi hibridni Appleov uređaj doći tek 2027. godine, ali njegov izvještaj ne spominje sklopivi iPhone o kojem se dugo pričalo. Slično kao kod Samsunga, očekuje se da će sklopivi iPhone uređaji takođe doći u Galaxy Z Flip i Z Fold formi.

Osim toga očekuje se da će sklopivi iPhone doći u dvije veličine ekrana - od 7,9 inča i 8,3 inča. Apple je prethodno eksperimentirao sa raznim sklopivim iPhone modelima, ali je ostao oprezan sa ulaskom na tržište zbog zabrinutosti oko njihove izdržljivosti. Apple je navodno takođe zabrinut zbog nedostataka u dizajnu sklopivih uređaja poput primjetnog nabora na ekranu kod smartfona koji su predstavljeni u posljednjih nekoliko godina.

(Računalo.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije