Gadgets

Apple službeno predstavio svoj najjeftiniji iPhone dosad

Apple službeno predstavio svoj najjeftiniji iPhone dosad
Foto: N.N. | Apple službeno predstavio svoj najjeftiniji iPhone dosad

Apple je predstavio svoj obnovljeni iPhone SE , model druge generacije u iznosu od 400 USD s obnovljenim dizajnom sličnim iPhoneu 8,a cijena će mu biti 399 dolara.

Novi iPhone SE opremljen je 4,7-inčnim Retina HD ekranom i debelim okvirima, a koristi se novi Apple procesor A13 Bionic - isti kao u najnovijim iPhone 11 i 11 Pro modelima.

Kao i izvorni iPhone SE, novi uređaj ima jedno leće kamere s prednje strane i širokougaona leća od 12 megapiksela na zadnjoj strani. Snagom A13 Bionic procesora, zadnja kamera ima Smart HDR mogućnosti za detaljne fotografije, dok prednja koristi Port Mode i Portret Lighting efekte. Druga generacija "Special Edition" iPhonea može takođe snimati 4K video pri 60 sličica u sekundi te ima kinematografsku stabilizaciju videa i na prednjim i zadnjim objektivima.

SE je izrađen od stakla i aluminija, a takođe ima bežično punjenje, za razliku od svog izvornog kolege. Takođe za razliku od prvog izdanja, ima okvir od 5,45 inča, što je više od inča veće od prethodnika.

Apple će u petak početi primati narudžbe putem svoje internet stranice, a dostava bi trebala početi 24. aprila. iPhone SE bit će 50 dolara jeftiniji od dosad najjeftinijeg iPhonea 8 koji odlazi u penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije