Gadgets

Apple sprema uređaj sa savitljivim ekranom

Apple sprema uređaj sa savitljivim ekranom
Foto: Pixabay | Apple sprema uređaj sa savitljivim ekranom

Ranije smo već čuli informacije o tome da Apple planira da se uključi u tržišnu trku na polju uređaja sa savitljivim ekranom, a novi patent to dodatno potvrđuje.

Za sada još nije poznato da li Apple planira da predstavi iPhone sa savitljivim ekranom, ili iPad ili neki drugi uređaj, ali kompanija svakako ne planira da ignoriše ovaj segment tržišta koji je još uvijek u razvoju.

Pojavio se patent u kojem Apple opisuje tehnologiju za uređaje sa fleksibilnim ekranima, a koja bi automatski aktivirala zatvaranje ekrana u slučaju pada telefona ili tableta.

Tehnologija koristi senzore i akcelerometar koji mogu da prepoznaju da uređaj pada sa visine, nakon čega se ekran zatvara. Na ovaj način mogu da se izbjegnu ili smanje eventualna oštećenja.

Patent navodi i da ukoliko se ekran ne zatvori do kraja, mogla bi da se spriječe veća oštećenja ako se ekran uređaja delimično zatvori u poređenju sa padovima kada je ekran u potpunosti izložen padu sa većih visina na tvrdu podlogu, piše b92.

Za sada nema garancija da će ovaj patent biti implementiran. Kao i uvijek, kada su u pitanju patenti, njihova realizacija može da bude previše komplikovana, skupa i nikada nije sigurno da će biti komercijalizovani.

Apple za sada nije zvanično komentarisao eventualne planove o razvoju uređaja sa savitljivim ekranom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije