Gadgets

Apple želi da iPhone postane podvodna kamera

Apple želi da iPhone postane podvodna kamera
Foto: Pixabay | Apple želi da iPhone postane podvodna kamera

Već je moguće iPhone koristiti za kreiranje fotografija pod vodom, a nove generacije uređaja stižu sa IP68 sertifikatom koji omogućava vlasnicima telefona da uređaj potope u vodu bez straha od oštećenja.

Prema svemu sudeći, IP68 sertifikat je upravo jedan od koraka koje Apple ima na umu u procesu poboljšanja iskustva sa korišćenjem iPhone-a u vodi. Kompanija iz Kupertina želi da poboljša kvalitet fotografija koje se kreiraju telefonom tokom plivanja i ronjenja, a ovo je objašnjeno u nedavno otkrivenom patentu.

Apple želi da iPhone opremi skupom senzora, koji bi služili za određivanje odgovarajućih podešavanja za kreiranje boljih podvodnih fotografija. Ovo senzori bi mogli da mjere osvetljenje u vodi, prelaze između boja, dubinu, pritisak i razdaljinu od subjekta.

Drugim riječima, ukoliko želite da fotografišete ribu ili koral, iPhone će precizno odrediti podešavanja potrebna za fotografiju, a sve bazirano na algoritmima koji prikupljaju informacije od pomenutih senzora.

Kao i uvek, kada su patenti u pitanju, nije sigurno da će opisana tehnologija ikada ući u masovnu proizvodnju, ali svakako nudi dobar uvid u viziju koju Apple ima kada du u pitanju buduće mogućnosti kamera na iPhone uređajima.

(Softpedia/Benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije