Gadgets

Appleovi planovi za iPad za sljedeću godinu

Appleovi planovi za iPad za sljedeću godinu
Foto: Twitter / Printscreen | Appleovi planovi za iPad za sljedeću godinu

​Apple navodno sljedeće godine pravi neke promjene za koje se nada da će olakšati ljudima da prilagode određeni iPad svojim potrebama. Na primjer, "Bloombergov" reporter Mark Gurman napisao je u svom "Power On" biltenu da će sledeći iPad Air dobiti M2 čip pored većeg drugog modela o kome se pričalo.

Jedan od drugih načina na koje se Apple navodno bavi ovim problemom je da izbaci model 9. generacije koji visi sa prednje strane linije od prošlogodišnjeg skupljeg redizajna iPada 10. generacije. Gurman kaže da će slanje iPad-a 9. generacije na pašnjak omogućiti kompaniji da "polako ukine neke od svojih starijih olovaka". Pretpostavlja se da će Apple Pencil iz 2015. biti prvi koji će otići, kada ne bude iPad Lightning porta u koji bi ga nespretno priključili. 

Gurman je odredio mart za lansiranje novog iPad Air od 11 inča i 12,9 inča, koji će zadržati Appleov srednji nivo u dvogodišnjem ciklusu nadogradnje. Njegov današnji izvještaj da će Air dobiti M2 čip, dok Pro modeli dobiti M3 nod bi čvrsto stavio Air jednu generaciju procesora iza. Ali to ne znači da će iPad Air patiti zbog toga, niti da bi Apple čak trebao da mu da M3 čip. Izuzimajući bilo kakve drastične promjene u načinu funkcionisanja iPadOS-a koji pretvara iPadove u praktične zamjene za laptop računare za raznovrsnije i računarski intenzivnije zadatke, OLED ekran za koji se priča za iPad Pro biće veća razlika za većinu ljudi od Appleovog silikonskog čipa. 

Gurman je takođe napisao da će novi Air od 12,9 inča raditi sa istom magičnom tastaturom koja je danas dostupna za iPad Pro. Ako je to tačno, imalo bi smisla ako Apple sljedećim iPad Air modelima da nizove kamera nalik iPad Pro. Na kraju krajeva, sumnjam da smo prešli u alternativnu dimenziju gdje kompaniju ne bi iznerviralo da vide kućište za tastaturu sa velikom kvadratnom rupom za kameru na jednoj maloj, okrugloj kameri Aira. 

Ovo su dobri potezi za Apple, čak i ako ažuriranja ne riješe u potpunosti nezgodnu situaciju iPada. Današnji iPadi su previše različiti jedan od drugog. Odabir na osnovu potreba za napajanjem i hardverskih karakteristika je mnogo lakši ako su neke druge karakteristike, poput veličine ekrana, iste ili barem dovoljno blizu. Ali ako zaista želite veliki tablet i nije vas briga za visoku brzinu osvježavanja ili ekrane visokog kontrasta, bilo je neugodno što ga nudi samo iPad Pro - veći Air to popravlja. Sada, kada bi samo kompanija mogla da ispravi situaciju sa priborom za iPad., prenosi "PCpress" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije