Gadgets

Bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Bolji senzor kamere stiže na iPhone 15
Foto: Twitter / Printscreen | Bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

​Tokom prethodnih nedjelja, pojavilo se nekoliko izvještaja o predstojećoj iPhone 15 seriji. Sada imamo nove detalje o kameri i vijest da bolji senzor stiže.

Prema navodima iz najsvježijih izvještaja, iPhone naredne generacije će imati značajno bolji senzor kamere. Glasine sugerišu da Sony sprema moćan kamera senzor za iPhone 15.

Ističe se da Sony sada ima senzor za kameru koji može da primi mnogo više svjetla nego ranije. Kao rezultat, senzor bi trebalo da omogući znatno bolje fotografije, posebno u uslovima slabijeg osvjetljenja.

Izvještaj pominje da je Sony načinio neke izmjene u dizajnu novog CMOS čipa, pa tranzistori više ne zauzimaju prostor u gornjem dijelu senzora. Time je povećan broj fotodioda.

Nije pomenuto da li će Apple biti prvi proizvođač telefona koji će koristiti novi Sony senzor, ali je veća vjerovatnoća da to bude neki Android uređaj.

Takođe, u ovom trenutku nije poznato da li će svi iPhone 15 modeli dobiti novi kamera senzor. Apple obično novu, vrhunsku tehnologiju koristi u svojim najjačim modelima, što znači da bi novi senzor mogao biti rezervisan za iPhone 15 Pro modele, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije