Gadgets

Cantroller – limenka piva i džojped u isto vrijeme

Cantroller – limenka piva i džojped u isto vrijeme
Foto: N.N. | Cantroller – limenka piva i džojped u isto vrijeme

​U jakom marketinškom potezu, Miller Lite, pivara smještena u američkoj saveznoj državi Wisconsin, je pronašla veoma interesantan način da se uvuče u srce E3 gejmera: potpuno napunjenom limenkom piva koja se u isto vrijeme koristi i kao džojped za video igre.

Tasteri na Cantroller-u standardni su kao i kod većine ostalih džojpeda (A, B, X, Y, gore, dole, levo, desno, start, select), a jedino na šta će biti potrebno navikavanje jeste oblik. Međutim, ako ste navikli da držite limenku piva u ruci, onda će se Cantroller Miller Lite-a osjećati kao kod kuće u vašem znojavom stisku ruke – iako nismo sigurni šta je teže: da bez greške uzmete gutljaj, ili da reprogramirate vaš mozak kako biste limenku držali položenu i njome upravljalai kao konvencionalnim džojpedom – iako znate da je to limenka piva.

Cantroller radi kao bilo koji Bluetooth gejmerski džojped. Bežičan je, ima dugmad i D-pad, ima Bluetooth, a obećava vrijeme od tri sata autonomije jedne litijum-jonske baterije. Puni se putem micro-USB priključka, a povezuje se s računarima putem Bluetooth low energy veze. Kompatibilan je s macOS-om i Windows-ima, a partnerstvo sa Steam-om donosi mu i kompatibilnost s brojnim igrama. Ugrađena je i opcija haptičkog feedback-a pa će limenka u ruci igrača moći da se i zatrese prema potrebi…. „i što je najvažnije,“ a što Miler Lite jasno naglašava je da je „pivo dobrog ukusa koje možete da pijete.“

Proces dizajna i izrade je, kažu, trajao tri mjeseca, a sve je urodilo plodom: prvim funkcionalnim džojpedom ovog oblika. Dokaz da nikakav marketinški budžet neće stajati na putu odličnoj ideji koja će stići do ljudi je i da je Miller napravio 200 komada i podijelio ih u sklopu nagradnog takmičenja na prošlonedeljnoj konferenciji E3, pa je vrlo vjerovatno da će Cantroller ostati samo igračka za odabrane ljubitelje igre i piva.

(SyfyWire)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije