Gadgets

Pratite nas na Google news

DJI Mavic Mini je prvi dron namijenjen – svima

DJI Mavic Mini je prvi dron namijenjen – svima
Foto: N.N. | DJI Mavic Mini je prvi dron namijenjen – svima
N.N.

DJI je upravo objavio najnovijeg člana svoje Mavic porodice i – vrlo je mali.

Sklopivi Mavic Mini je ugrubo veliki kao da ste tri telefona stavili jedan na drugi i težak je samo 249 grama.

To je taman toliko da u Americi ne moraju da ga registruju kod FAA (Federal Aviation Administration). Ovi propisi važe za sve letjelice koje imaju 250 grama i više, a ukoliko ste pomislili da je DJI ovom prilikom bio lukav, bili biste u pravu.

Iz ove kompanije opisuju svoj novi proizvod kao vašu “leteću kameru za svaki dan”. S obzirom da se provlači kroz propise ovaj dron želi da bude dron za svakog.

Dolazi sa novom kamerom koja snima 2.7k video, što je oko 40 veća rezolucija od HD ali ne baš kao 4k. Kamera takođe hvata fotografije uz pomoć senzora od 12MPx i obećava stabilnost u snimanju videa u tri ose.

Takođe, interesantno je videti da tako mali uređaj može da izvuče 30 minuta leta. Dron ima domet 4 km, novi daljinski upravljač i stabilno lebdenje zahvaljujući GPS-u.

Kada sve ovo stavite na jedno mjesto, ovaj mališa može da uradi mnogo stvari poput njegove starije braće ali jednu stvar nema, a to je tehnologija izbjegavanja objekata. Tako da ćete morati da budete veoma pažljivi dok upravljate sa vaših 500 dolara.

Pretprodaja je počela 30. oktobra a početna cijena je 400 dolara. U pakovanju dobijate bateriju, dodatne propelere i potreban alat. Za 500 dolara, dobijate Fly More Combo koji uz osnovne stvari uključuje više baterija, propelera, torbu ali i 360 stepeni kavez za propelere,  i hab za punjenje.

Prodaja počinje 11. novembra.

(PCPress/gizmodo)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije