Gadgets

Evolucija komunikacije: iPhone i sprava za slanje poljubaca

Evolucija komunikacije: iPhone i sprava za slanje poljubaca
Foto: N.N. | Evolucija komunikacije: iPhone i sprava za slanje poljubaca

Čovječanstvo je izgleda prevazišlo beživotne tekstualne poruke, pa se s vremena na vrijeme pojavi neka nova sprava koja u vještačke uređaje pokušava da udahne ljudskost, i tako građane ubjedi da nisu sami na ovom svijetu. Jedan od najnovijih projekata je „The Kissenger“, koji na povezani uređaj prenosi poljupce, i tako korisnicima omogućava da razmijene više nježnosti.

Uređaj izgleda kao veliki telefon sa silikonskom površinom na prednjoj strani, na koju se nanosi poljubac, da bi se nakon toga izmjerio pritisak na površinu, te akt nežnosti preveo u aplikaciju. Onaj koji prima „poljubac“ može da površini približi obraz ili usne, a motori ispod površine obavljaju ostatak posla, budući da silikon pomjeraju tako da, tvrde kreatori, pritisak izgleda kao poljubac. Sprava za poljupce je još uvijek u fazi razvoja, a izgleda da je namijenjena samo za iOS, tako da će najviše sreće imati korisnici modernijih iPhone uređaja.

Sprava je nastala zahvaljujući timskom radu eksperata iz City University London’s Imagineering laboratorije, koji tvrde da je ovo prvi uređaj za razmjenjivanje poljubaca. To ipak nije potpuno tačno, budući da se 2015. godine već pojavio „Kissinger“, koji istina ne izgleda isto, ali je priroda usluge identična.

Nije jasno da li je stariji „Kissinger“ ikada ugledao svjetlost dana, kao što nije sigurno ni da će novi iOS gadget za poljupce ikada stići do iPhone korisnika, ali je jasno da se priroda komunikacije menja, i da korisnici traže više, budući da obične riječi više ne zadovoljavaju maštu koja se razvijala u online prostorima.

(Mashable)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije