Gadgets

Fossil zvanično izlazi s tržišta pametnih satova

Fossil zvanično izlazi s tržišta pametnih satova
Foto: Pexels/Ruben Boekeloo | Fossil zvanično izlazi s tržišta pametnih satova

Kao dio nove strateške odluke, Fossil je objavio da izlazi s tržišta pametnih satova te da će se fokusirati na dizajniranje i distribuciju tradicionalnih satova, nakita i kožne galanterije.

Nakon nekoliko godina iščekivanja novih modela iz nikad predstavljene linije Gen 7, Fossil je objavio da izlazi s tržišta pametnih satova.

"Budući da se tržište pametnih satova značajno razvilo u posljednjih nekoliko godina, donijeli smo stratešku odluku da izađemo iz tog poslovanja. Fossil preusmjerava resurse kako bi podržao našu temeljnu snagu i ključne segmente poslovanja koji nam pružaju prilike za daljnji rast – dizajniranje i distribucija tradicionalnih satova, nakita i kožne galanterije pod vlastitim i licenciranim brendovima“, saopštili su iz Fossila za The Verge.

Iako je vijest o Fossilovom napuštanju tržišta pametnih satova iznenadila neke, činjenica je da je ovo bilo na vidiku već neko vrijeme. Naime, kompanijina linija satova Gen 6 predstavljena je prije 2021. i od tada nije bilo noviteta u njihovom portfelju pametnih satova, iako su nove modele verzije izbacivali svakoga ljeta.

Osim toga, u decembru se na Redditu puno govorilo o tome da Fossil odlazi s tržišta pametnih satova s WearOS-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije