Gadgets

Gejmeri u panici, nestašica Xbox kontrolera

Gejmeri u panici, nestašica Xbox kontrolera
Foto: Ilustracija | Gejmeri u panici, nestašica Xbox kontrolera
N.N.

Od same objave, Sony i Microsoft se muče da proizvedu dovoljan broj konzola naredne generacije, kako bi zadovoljili potrebe tržišta. Microsoft se sada suočava sa potencijalno još većim problemom.

Microsoft je potvrdio nestašicu Xbox kontrolera. Prema navodima nekoliko velikih maloprodajnih lanaca, pa čak i zvanični Microsoft Store nemaju Xbox kontrolere dostupne u prodaji.

U ovom trenutku, Amazon je jedno od malobrojnih mjesta gdje Xbox kontroler može da se pronađe i kupi. Sa ovim problemom susreću se tržišta u Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj.

S druge strane, gejmeri u Sjedinjenim Američkim Državama izgleda da nisu previše pogođeni ovim problemom, jer Xbox kontrolera ima u prodaji kod različitih trgovaca. S druge strane, neki prodavci ekskluzivno počinju da nude i polovne kontrolere.

Predstavnici Microsofta ističu da im je jasno da je trenutno teško pronaći bežične Xbox kontrolere, zbog prekida u snabdijevanju. Iz kompanije kažu da u saradnji sa proizvođačima i maloprodajom rade na poboljšanju situacije na tržištu.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije