Gadgets

GeniCan: Pametna kanta za smeće

GeniCan: Pametna kanta za smeće
GeniCan: Pametna kanta za smeće

Na sajmu potrošačke elektronike CES predstavljeni su brojni zanimljivi proizvodi za "pametne domove"

Baš kao što se najavljivalo, ovogodišnji CES je apsolutno usmjeren na "internet stvari", pametne domove i sve ono što će tehnologiju integrisati u naše svakodnevne živote i to na način kakav do sada još nije viđen. Jedan od takvih uređaja je definitivno i GeniCan kojim ćete u svoj dom "dovesti" - pametnu kantu za smeće!

Iako na prvi pogled sve izgleda kao šala, odnosno potpuno nepotrebna igračka, ideja je zapravo više nego dobra. Kad smo već do sada naučili kako je razdvajanje i sortiranje smeća potrebno da bi se osiguralo što bolji proces recikliranja, zašto ne bismo i naše kante za smeće naučili da nam pomognu u inventuri kućanskih potrepština i namirnica.

Upravo to je njegova namjena, nakon što ga montirate doslovno u kantu za smeće, on će vam pomoći da na osnovu onoga što bacate kreirate listu za nabavku namirnica. Jer, GeniCan ima integriran čitač bar kodova, istovjetan onome kakve imaju blagajne u trgovačkim centrima. I kada bacate praznu ambalažu, GeniCan će istu skenirati i dodati proizvod na listu za nabavku. Ako kojim slučajem nema bar koda na pojedinom proizvodu, nema problema, jer GeniCan ima mogućnost prepoznavanja glasa, pa ćete mu moći reći što ste upravo bacili.

 Tu je, dakako, aplikacija za pametne telefone, u prednarudžbi ovaj zanimljivi uređaj košta 125 američkih dolara, a isporuka se očekuje u prvom kvartalu ove godine... 

(NN/zimo.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije