Gadgets

Google Photos za Android dobija brojne nove funcije

Google Photos za Android dobija brojne nove funcije
Foto: N.N. | Google Photos za Android dobija brojne nove funcije

David Lieb, vođa Google Photos projekta je na Twitteru otkrio šta nas to u budućnosti očekuje od popularnog servisa. On je u odgovorima na povratne informacije korisnika otkrio i novine koje stižu u Google Photos za Android.

Prva među njima je ručno tagovanje lica. Trenutno nije moguće izabrati fotografiju i povezati je sa licem ukoliko aplikacija ranije nije prepoznavala to lice. Ovo će se promijeniti u budućnosti.

Mobilna aplikacija će dobiti parametre pretrage za nedavno ubačene fotografije, što je prethodno bilo dostupno samo na vebu. Ovo će korisnicima omogućiti da lako vide i obrađuju fotografije koje su ubacili, čak i ako su to učinili prije više godina.

Obrada vremenskih oznaka (timestamp) takođe stiže na Android aplikaciju. Dijeljenje fotografija ljubimaca stiže u partnerske biblioteke, tako da će vlasnici ljubimaca moći da od Google Photos zatraže da servis pošalje sve fotografije ljubimaca njihovim partnerima.

Takođe, u nekom trenutku će biti moguće brisanje fotografija iz biblioteke tokom pregleda albuma, kao i favorizovanje stvari u dijeljenim albumima (zajedno uz lajkovanje).

(NN/benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije