Gadgets

Google se narugao iPhoneu u najavi za Pixel 8

Google se narugao iPhoneu u najavi za Pixel 8
Foto: Print Screen/Youtube | Google se narugao iPhoneu u najavi za Pixel 8

Google je nastavio serijal video-oglasa za oznakom "#BestPhonesForever".

Ovaj put, dobili smo "strašnu priču" o tome koliko će divno uz AI biti predstojeće predstavljanje Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefona 4. oktobra.

Ipak, nije stvar u tome, već u načinu na koji je Google "pecnuo" konkurenciju, predstavivši "razgovor" između iPhone 15 Pro sa prethodnom serijom, Google Pixel 7 Pro.

U oglasu se navodi da je iPhone "samo dobio drugo dugme za isključivanje zvuka i novi ulaz za punjenje", pa je, prema njihovom mišljenju, "iPhone nervozan zbog mogućnosti da Pixel 8 Pro bude inovativniji i dobije najbolji AI".

U videu, iPhone kaže da se "plaši kako će ljudi samo pričati o Pixel 8 telefonima i njihovom sjajnom dizajnu, pa će sva pažnja biti na njima".

Ovde je Google očigledno odlučio da se poigra sa tim što u mnogim zemljama snimljeni redovi onih koij čekaju da kupe novi iPhone, odnosno da se naruga tome s obzirom na kritike koje se već pojavljuju.

Naravno, ovi oglasi (hešteg #BPE trebalo bi da podseća na #BFF, odnosno "najbolji prijatelji zauvek") su pravljeni tako da budu zabavni i dobroćudni, ali ne možemo da se otmemo utisku da Google napada Apple tamo gdje zna da će da zaboli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije