Gadgets

Google tehnologija koja rukave pretvara u upravljače

Google tehnologija koja rukave pretvara u upravljače
Foto: N.N. | Google tehnologija koja rukave pretvara u upravljače

​Levi’s je najavio nove jakne sa Google Project Jacquard tehnologijom koja dio materijala na rukavima pretvara u daljinske upravljače osjetljive na dodir, te služi za upravljanje telefonima.

Tehnologija će se naći na dva nova modela – Trucker Jacket koji će koštati 198 dolara, te zimske varijante koja će moći da se nabavi za 248 dolara. Jakne izgledaju „normalnije“ od Commuter Jacket modela koji je kompanija lansirala prije dve godine, a zahvaljujući Jacquard Bluetooth modulu koji ima manje dimenzije od prethodnika, pa lako može da se smjesti u dugme na rukavu. Proizvodnja se ne razlikuje od proizvodnje standardnih modela, samo što se na kraju u lijevi rukav dodaje i Jacquard tkanina, te se rukav sa novom tehnologijom ne razlikuje od nekog običnog rukava.

Oni koji su testirali modele tvrde da rukav dobro funkcioniše u tandemu sa Jacquard aplikacijom, pa korisnici mogu da programiraju do četiri različita načina za upravljanje telefonom.

Tako mogu da puštaju i zaustavljaju muzičke sadržaje, utišaju telefon, podese ga da im pročita detalje o sastanku, te da na mapi obilježe mjesto na kojem se nalaze. Na kraju ipak ističu da se ne radi o novini koja bitno utiče na kvalitet života korisnika, već o jakni koja dobro izgleda, aplikaciji koja solidno funkcioniše, ali samo u ograničenom prostoru običnih komandi, te modelu koji je naprednija verzija svog prethodnika.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije