Gadgets

Googleovi Pixel pametni telefoni imaju probleme s mikrofonom

Googleovi Pixel pametni telefoni imaju probleme s mikrofonom
Googleovi Pixel pametni telefoni imaju probleme s mikrofonom

Oduševljenje novom serijom pametnih telefona polako zamjenjuje nezadovoljstvo sve većeg broja korisnika.

Svakim danom je sve više korisnika koji se javljaju s istim problemom u vezi sa Google Pixel i Pixel XL smartfonima, a sudeći po raspravi na zvaničnom forumu za Pixel seriju pametnih telefona , moglo bi da se radi o problemima prilično velikih razmjera.

Brajan Rakovski, potpredsjednik Product Management odjeljka u Googleu, potvrdio je da je reč o hardverskim problemima...

Konkretno, u pitanju su problemi s mikrofonima u uređaju, koji kod određenog broja korisnika (za sada nije poznato koliko otprilike) izazivaju kompletnu blokadu ulaznog audio signala.

Prvi znaci ovakvih problema pojavili su se prije četiri mjeseca, kada su na potpuno novim uređajima Pixel i Pixel L serije prijavljivani isti ovakvi problemi. Dobar dio korisnika je tada dobio nove uređaje, ali su se problemi - ponovili.

"Da, moguće je da su pojedini uređaji koje su korisnici dobili kao zamjenu imali iste probleme, ali to sada više ne bi trebalo da bude slučaj", rekao je Rakovski.

Nažalost, izgleda da je zamjena uređaja dok je još u garantnom roku jedino rješenje, ali loša vijest je što ni to ne mora da znači da ćete dobiti potpuno ispravan Googleov pametni telefon.

Kao i uvijek, pojavili su se i "uradi sam" savjeti koji kao potencijalno rješenje nude upotrebu fena za kosu (!) i grijanje dijela uređaja u kojem su smješteni mikrofoni.

Kompanija za sada nije komentarisala navode korisnika.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije